2.13.82.1, 2019-01-22 15:18:18

ID. är en helt ny elbil med upp till 600 km räckvidd på en laddning.

Kompromisslös

Nya ID. blir den första modellen baserad på den nya MEB-arkitekturen som släpps på världsmarknaden. MEB är den tekniska grund – en plattform speciellt utvecklad för elbilar – som kommer att vara minsta gemensamma nämnare för alla modeller ingående i ID.-familjen. Komponenterna i den elektriska drivningen och hela paketet är därför konsekvent sammanlänkade med varandra. Med en lång räckvidd och med ett pris som gör den ekonomiskt överkomlig, har ID. också det som krävs för att underlätta ett genombrott för miljöfokuserad e-mobilitet och gå i bräschen för en ny era av elektriska drivsystem.

Lång hjulbas, korta överhäng

Detta gör det möjligt för Volkswagen att använda designspecifikationerna för MEB för att förbättra räckvidden, utrymmena, mångsidigheten, komforten och kördynamiken – för alla modeller. Dess fördelar kommer att resultera i en helt ny form av mobilitet – för både förare och passagerare.

Faktum är att ID. kommer att överträffa alla nuvarande begränsningar i klassen – både när det gäller utrymmet invändigt och mångsidigheten. Lika revolutionerande är förhållandet mellan hjulbasen och bilens längd. Här är överhängen mycket korta. Detta har gjorts möjligt genom att det inte finns någon förbränningsmotor som stjäl plats fram, varför axlarna kan flyttas längre från varandra.    

image

Håll dig uppdaterad.

Missa inga nyheter med Volkswagens nyhetsbrev.