2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51
Volkswagen ordbok

G.

Garageportsöppnare

Volkswagens garageportsöppnare är en programmerbar fjärrkontroll för styrning av garageports- och ytterdörrsmotorer. Manöverknapparna för detta är fast monterade inne i bilen från fabrik. Detta leder inte bara till att systemet blir perfekt integrerat i kupéutrymmet utan medför också att stölder förebyggs effektivt. Det tar mindre än 60 sekunder att programmera systemet. Via Homelink.com finner man information om den egna garageporten är kompatibel med Volkswagens garageportsöppnare. Dessutom är den väl rustad för framtiden: Den kan användas inte bara för garageportar utan, om man så vill, också för andra system på tomten, ut- och invändig belysning, larmanordningar etc.

Global Positioning System (GPS)

Hur hittar navigationssystemet vägen? En förutsättning för att den elektroniska vägvisaren ska kunna ge rätt färdrekommendationer är GPS-systemet (Global Positioning System). Systemet, som från början har byggts upp för militära ändamål, består av 24 satelliter som kretsar kring jorden i exakta banor. Satelliterna skickar ständigt signaler som analyseras av GPS-mottagarna. För en exakt positionsbestämning med en noggrannhet på ca tio meter måste signalerna från tre satelliter tas emot. Denna information omvandlar navigationssystemet i kombination med de lagrade vägkartorna till ruttrekommendationer.

GTI (Gran Turismo Injection)

År 1976, två år efter lanseringen av den första Golfen, grundade Volkswagen, i och med införandet av den första Golf GTI (Gran Tourisme Injection) klassen för kompakta Sportbilar.

Ursprungligen var GTI bara planerad som en begränsad specialserie, men på grund av den enorma populariteten blev den en permanent medlem i Volkswagenfamiljen. ”Ur”-GTI:n presterade 110 hk ur en motorvolym på 1,6 liter och nådde 100 km/h på 9,2 sekunder, prestandasiffror som på den tiden stod i en klass för sig.

Blandningen av körglädje, funktionalitet och lämplighet för vardagsbruk fyllde ett gap på marknaden, och detta skapade GTI-legenden. Med sin nya Golf GTI har Volkswagen fångat styrkorna från den första GTI:n och erbjuder med den, tack vare modern motor- och chassiteknik, körglädje utan kompromisser.

Guide & Inform

Tjänsten Car-Net Guide & Inform tillhandahåller information via navigationssystemet. Guide & Inform innehåller online-trafikinformation, online-import av destinationer, online-sökningar på intressepunkter, väderinformation samt inmatning av personliga intressepunkter.