Man och kvinna slappnar av på en soffa och tittar på en smartphone

Personlig komfort. Redo, när du är det.

Personlig komfort. Redo, när du är det.

Behöver du ut och köra men det är kallt ute? Då är det tur att din elbil kan vänta på dig vid laddboxen eller laddstolpen, fulladdad och vältempererad. När du stiger in i bilen aktiveras dina personliga komfortinställningar. Navigeringen till exempelvis jobbet startar när du säger orden ”Hej ID., kör mig till jobbet”. Och din ID. har också på din begäran installerat den senaste programvaran. Det är lagarbete.

Individuell anpassning i din ID. 

Din ID. ger dig ett personligt välkomnande 1: Du kan spara stolinställning, spegelinställning, belysning, komfortklimat och förarstödsystem i din förarprofil och aktivera dem när du loggar in i din ID. med ditt Volkswagen ID. Så bekväm kan e-mobilitet vara. 

En röd VW ID.4 GTX är synlig från sidan, förardörren är öppen, en kvinna sitter avslappnat på förarsätet
2
2.
Elförbrukning i kWh/100 km: blandad körning 19,3–17,2; CO2-utsläpp i g/km: blandad körning 0. För bilen finns endast förbruknings- och utsläppsvärden enligt WTLP och inte enligt NEDC. Förbrukning och koldioxidutsläpp beror på bilens utrustning.
Infotainmentsystem på VW ID.5 med information om uppdateringar på stor bildskärm
3,4
3.
Elförbrukning i kWh/100 km: blandad körning 18,4–16,1; CO2-utsläpp i g/km: blandad körning 0. För bilen finns endast förbruknings- och utsläppsvärden enligt WTLP och inte enligt NEDC. Förbrukning och koldioxidutsläpp beror på bilens utrustning.

Over-the-Air Updates för din ID. 

Med Over-the-Air Updates håller du din elbil uppdaterad med den senaste versionen från Volkswagen. Din bil får ett nytt programvarupaket via den mobila dataanslutningen som förbättrar användningen och komforten och tillhandahåller nya funktioner när det har installerats – utan att du behöver besöka din servicepartner.

Planera ivägkörningstid. 

Med rätt planering blir e-mobilitet ännu bekvämare för dig. Därför kan du använda We Connect ID. för att ställa in en ivägkörningstid, då väntar elbilen vid laddstationen uppladdad och vältempererad. Det går till och med att ställa in individuella ivägkörningstider för olika laddningsställen och veckodagar. På så sätt kan du anpassa din ID. efter din planering.

En röd VW ID.5 GTX står framför ett modernt hus och laddar vid en ID. Charger, en man går mot bilen
5
5.
Elförbrukning i kWh/100 km: blandad körning 19,2- 16,9; CO2-utsläpp i g/km: blandad körning 0. För bilen finns endast förbruknings- och utsläppsvärden enligt WTLP och inte enligt NEDC. Förbrukning och koldioxidutsläpp beror på bilens utrustning.
Sidovy av en röd VW ID.4 GTX, i bakgrunden berg, i förgrunden tittar en kvinna på bilen

Klimatreglering i din ID.

Med We Connect ID. -appen kan du ställa in klimatregleringen i din ID. på en behaglig temperatur i förväg – antingen spontant innan du kör iväg eller automatiskt vid dina vanliga ivägkörningstider. På så sätt kan du stiga in i en behagligt tempererad bil. Sval på sommaren och skönt varm på vintern när det är dags att köra iväg. Isiga rutor hör också till det förgångna. 

Röststyrning i din ID. 

Om du vill lyssna på en radiokanal, söka efter laddstationer för elbilar eller välja en annan rutt under resan behöver du bara säga till – din ID. följer dina instruktioner. Många av infotainment- och fordonsfunktionerna kan du styra via den intuitiva röststyrningen[IS_VX63], så att du inte behöver ta ögonen från vägen. Och det bästa av allt: Du behöver inte lära dig några röstkommandon utantill. Det räcker att säga ”Hej ID.” så är din ID. redo för dina anvisningar. 

Föraren använder röststyrning i VW ID.3, vy bakifrån mot cockpit
6
6.
Elförbrukning i kWh/100 km: blandad körning 16,3–15,2; CO2-utsläpp i g/km: blandad körning 0. För bilarna finns endast förbruknings- och utsläppsvärden enligt WTLP och inte enligt NEDC. Förbrukning och koldioxidutsläpp beror på bilens utrustning.
Invändig vy av en VW ID.5, sett bakifrån mot framsätena, ratten och instrumentpanelen.
3,4
3.
Elförbrukning i kWh/100 km: blandad körning 18,4–16,1; CO2-utsläpp i g/km: blandad körning 0. För bilen finns endast förbruknings- och utsläppsvärden enligt WTLP och inte enligt NEDC. Förbrukning och koldioxidutsläpp beror på bilens utrustning.

Informationssamtal i din ID. 

Har du frågor om onlinetjänsterna eller om att använda fordonet när du är på väg? I din ID. är svaret bara ett knapptryck bort. Med informationssamtalsknappen1 kopplas du automatiskt till Volkswagens kundservice hotline som snabbt ger dig information och erbjuder hjälp.

Villkor från Volkswagen

1.
Bara för ID.-modeller som levereras med Software 3.0 eller senare.
4.

Angivna förbruknings- och utsläppsvärden har uppmätts i enlighet med lagstadgade mätmetoder. 1 januari 2022 ersatte WLTP-testcykeln helt NEDC-testcykeln vilket innebär att för fordon med typgodkännande efter detta datum saknas NEDC-värden.

Uppgifterna avser inte ett separat fordon och utgör inte en del av erbjudandet, utan anges endast för att möjliggöra en jämförelse mellan olika fordonstyper. Extrautrustning och valda tillbehör (påbyggnader, däckdimensioner osv.) kan ändra relevanta fordonsparametrar såsom vikt, rullmotstånd och aerodynamik och därmed vid sidan om väderlek, trafikförhållanden och individuellt körbeteende påverka bränsleförbrukning, elförbrukning, CO₂-utsläpp och fordons körprestanda. På grund av de mer realistiska testvillkoren blir värden på bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp uppmätta enligt WLTP i många fall högre än de som uppmätts enligt NEDC. Detta kan leda till motsvarande ändringar av fordonens beskattning fr.o.m. 1 september 2018. Mer information om skillnaderna mellan WLTP och NEDC finns på https://www.volkswagen.se/sv/om-volkswagen/wltp.html.

Mer information om den officiella bränsleförbrukningen och officiella, specifika CO₂-utsläpp för nya personbilar finns i ”Guide för bränsleförbrukning, CO₂-utsläpp och strömförbrukning på nya personbilar” som finns att få gratis på alla försäljningsställen och hos DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, D-73760 Ostfildern, Tyskland eller på www.dat.de/co2.

7.
För att kunna använda We Connect- och We Connect Plus-tjänsterna för ID.-familjen behöver du ett Volkswagen ID-användarkonto och du måste logga in på We Connect/We Connect Plus med ditt användarnamn och lösenord. Dessutom måste du ingå ett separat We Connect-/We Connect Plus-avtal med Volkswagen AG online. Giltighetsperioden för avtalet för We Connect för ID.-familjen är inte begränsat till tre år. We Connect Plus är initialt begränsat till en giltighetsperiod om tre år och kan därefter förlängas mot en avgift. Efter överlämnandet av fordonet har du 90 dagar på dig att registrera fordonet på myvolkswagen.net eller via We Connect ID.-appen (tillgänglig i App Store och Google Play Store) för att kunna använda tjänsterna från We Connect Plus under hela den avtalade kostnadsfria giltighetsperioden. Vid en registrering senare förkortas den kostnadsfria perioden. Vissa mobila onlinetjänster i We Connect/We Connect Plus kan endast användas via We Connect ID.-appen. För att använda den kostnadsfria appen behöver du en smartphone med lämpligt iOS- eller Android-operativsystem och ett SIM-kort med datamöjlighet och ett mobilabonnemang (befintligt eller separat) med din mobiloperatör. Att ta emot datapaket från internet kan leda till ytterligare kostnader (t.ex. avgifter för roaming), beroende på ditt mobiltelefonabonnemang, i synnerhet vid användning utomlands.De mobila onlinetjänsterna är tillgängliga under den överenskomna avtalsperioden och dess innehåll kan komma att ändras under avtalsperioden. Vilka tjänster som ingår i paketen We Connect och We Connect Plus kan variera från land till land. Tillgängligheten är också beroende av fordonsmodell, utrustning och installerad mjukvaruversion. Detta gäller även för tjänster från tredjepartsleverantörer. Ytterligare information finns på www.connect.volkswagen-we.com och hos ditt Volkswagen-ombud. Observera dessutom de aktuella allmänna affärsvillkoren för de digitala tjänsterna för ID.-familjen.
  • Bilden kan avvika från svensk standard.