Man och kvinna slappnar av på en soffa och tittar på en smartphone

Personlig komfort. Redo, när du är det.

Personlig komfort. Redo, när du är det.

Behöver du ut och köra men det är kallt ute? Då är det tur att din elbil kan vänta på dig vid laddboxen eller laddstolpen, fulladdad och vältempererad. När du stiger in i bilen aktiveras dina personliga komfortinställningar. Navigeringen till exempelvis jobbet startar när du säger orden ”Hej ID., kör mig till jobbet”. Och din ID. har också på din begäran installerat den senaste programvaran. Det är lagarbete.

Individuell anpassning i din ID. 

Din ID. ger dig ett personligt välkomnande 1: Du kan spara stolinställning, spegelinställning, belysning, komfortklimat och förarstödsystem i din förarprofil och aktivera dem när du loggar in i din ID. med ditt Volkswagen ID. Så bekväm kan e-mobilitet vara. 

En röd VW ID.4 GTX är synlig från sidan, förardörren är öppen, en kvinna sitter avslappnat på förarsätet
2
2.
ID.4GTX Elförbrukning i kWh/100 km: blandad körning 17,2–15,8; CO₂-utsläpp i g/km: blandad körning 0; effektivitetsklass: A+++.
Infotainmentsystem på VW ID.5 med information om uppdateringar på stor bildskärm

Over-the-Air Updates för din ID. 

Med Over-the-Air Updates håller du din elbil uppdaterad med den senaste versionen från Volkswagen. Din bil får ett nytt programvarupaket via den mobila dataanslutningen som förbättrar användningen och komforten och tillhandahåller nya funktioner när det har installerats – utan att du behöver besöka din servicepartner.

Planera ivägkörningstid. 

Med rätt planering blir e-mobilitet ännu bekvämare för dig. Därför kan du använda We Connect ID. för att ställa in en ivägkörningstid, då väntar elbilen vid laddstationen uppladdad och vältempererad. Det går till och med att ställa in individuella ivägkörningstider för olika laddningsställen och veckodagar. På så sätt kan du anpassa din ID. efter din planering.

En röd VW ID.5 GTX står framför ett modernt hus och laddar vid en ID. Charger, en man går mot bilen
3
3.
ID.5GTX Elförbrukning i kWh/100 km: blandad körning 17,1–15,6; CO₂-utsläpp i g/km: blandad körning 0; effektivitetsklass: A+++.
Sidovy av en röd VW ID.4 GTX, i bakgrunden berg, i förgrunden tittar en kvinna på bilen

Klimatreglering i din ID.

Med We Connect ID. -appen kan du ställa in klimatregleringen i din ID. på en behaglig temperatur i förväg – antingen spontant innan du kör iväg eller automatiskt vid dina vanliga ivägkörningstider. På så sätt kan du stiga in i en behagligt tempererad bil. Sval på sommaren och skönt varm på vintern när det är dags att köra iväg. Isiga rutor hör också till det förgångna. 

Röststyrning i din ID. 

Om du vill lyssna på en radiokanal, söka efter laddstationer för elbilar eller välja en annan rutt under resan behöver du bara säga till – din ID. följer dina instruktioner. Många av infotainment- och fordonsfunktionerna kan du styra via den intuitiva röststyrningen[IS_VX63], så att du inte behöver ta ögonen från vägen. Och det bästa av allt: Du behöver inte lära dig några röstkommandon utantill. Det räcker att säga ”Hej ID.” så är din ID. redo för dina anvisningar. 

Föraren använder röststyrning i VW ID.3, vy bakifrån mot cockpit
4
4.
ID.3 Pro Performance: Elförbrukning i kWh/100 km: blandad körning 13,5–12,9; CO₂-utsläpp i g/km: blandad körning 0; effektivitetsklass: A+++. ID.3 Pro S (4 & 5-dörrars): Elförbrukning i kWh/100 km: blandad körning 13,7–13,1; koldioxidutsläpp i g/km: blandad körning 0; effektivitetsklass: A+++.
Invändig vy av en VW ID.5, sett bakifrån mot framsätena, ratten och instrumentpanelen.
5,6
5.
ID.5 Pro: Elförbrukning i kWh/100 km: blandad körning 15,9–14,6; CO₂-utsläpp i g/km: blandad körning 0; effektivitetsklass: A+++. ID.5 Pro Performance: Elförbrukning i kWh/100 km: blandad körning 15,9–14,6; CO₂-utsläpp i g/km: blandad körning 0; effektivitetsklass: A+++.

Informationssamtal i din ID. 

Har du frågor om onlinetjänsterna eller om att använda fordonet när du är på väg? I din ID. är svaret bara ett knapptryck bort. Med informationssamtalsknappen1 kopplas du automatiskt till Volkswagens kundservice hotline som snabbt ger dig information och erbjuder hjälp.

Detta kan också intressera dig

Ta de digitala möjligheterna i din ID. -modell till en ny nivå.

Njut av förstklassig underhållning från ditt infotainmentsystem med We Connect.

Detta kan också intressera dig

Villkor från Volkswagen

1.
Bara för ID.-modeller som levereras med Software 3.0 eller senare.
6.

Angivna förbruknings- och utsläppsvärden har uppmätts i enlighet med lagstadgade rutiner. Sedan den 1 september 2017 blir vissa nya bilar typgodkända i enlighet med WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure) som är en mer realistisk testmetod för att mäta bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp. Från och med den 1 september 2018 kommer WLTP successivt ersätta den nya Europeiska körcykeln (NEDC). På grund av de mer realistiska testvillkoren så är värden för bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp uppmätta enligt WLTP i många fall högre än de som uppmätts utifrån NEDC. Detta kan leda till motsvarande ändringar i fordonsbeskattning fr.o.m. 1 september 2018. Mer information om skillnaderna mellan WLTP och NEDC finns på https://www.volkswagen.se/sv/om-volkswagen/wltp.html.

Det är för närvarande fortfarande obligatoriskt att rapportera NEDC-värden. När det handlar om nya bilar som har ett typgodkännande enligt WLTP beräknas NEDC-värdena med hjälp av WLTP-värdena. Det är frivilligt att ange WLTP-värdena fram tills de är obligatoriska. Om NEDC-värden anges som intervall så hänvisar de inte till ett enskilt fordon och ingår inte i erbjudandet. De används då bara som jämförelse mellan olika fordonstyper. Ytterligare utrustning och tillbehör (tillbehör, däckstorlek, etc.) kan ändra och påverka relevanta fordonsparametrar, t.ex. vikt, rullmotstånd och aerodynamik, och vid sidan av väder- och trafikförhållanden och individuellt körbeteende påverka bränsleförbrukning, strömförbrukning, CO₂-utsläpp och fordons körprestanda. Mer information om den officiella bränsleförbrukningen och officiella, specifika CO₂-utsläpp för nya personbilar finns i ”Guide för bränsleförbrukning, CO₂-utsläpp och strömförbrukning på nya personbilar” som finns att få gratis på alla försäljningsställen och hos DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen, Tyskland (www.dat.de/co2). Effektivitetsklasser bedömer fordon utifrån CO2-utsläpp med hänsyn till fordonets tjänstevikt. Fordon som motsvarar genomsnittet märks med D. Fordon som är bättre än det aktuella genomsnittet märks med A+++, A++, A+, A, B eller C. Fordon som är sämre än genomsnittet beskrivs med E, F eller G. Uppgifterna som lämnas här avser EG-typgodkännandet för respektive modell och dess standardutrustning enligt direktiv 2007/46/EG. Extrautrustning som du väljer i samband med konfigurationen kan leda till att din konfigurerade modell, på grund av den valda utrustningen, motsvarar en annan godkänd typ än vad som vore fallet utan den valda extrautrustningen. Detta kan medföra avvikande uppgifter för din konfigurerade modell. De CO2-värden som anges är värden som har identifierats inom ramen för fordonets typgodkännande.

  • Bilden kan avvika från svensk standard.