Detaljerad vy av en man som håller en smartphone i båda händerna. På displayen syns We Connect ID.- appen
1,3,4

En överblick över ID. 
Håller dig informerad.

2.
Elförbrukning i kWh/100 km: blandad körning 14,8- 14,4; CO2-utsläpp i g/km: blandad körning 0. För bilen finns endast förbruknings- och utsläppsvärden enligt WTLP och inte enligt NEDC. Förbrukning och koldioxidutsläpp beror på bilens utrustning.

En överblick över ID. 
Håller dig informerad.

När du har kommit hem för dagen undrar du kanske om din elbil är tillräckligt laddad för nästa morgons färd. Den frågan kan du  enkelt få svar på genom att titta på din smartphone. Där du kan kontrollera status för batteriet, dörrarna och ljuset på din ID. När temperaturen sjunker sent på kvällen får du i god tid en påminnelse om att förvärma batteriet5. Nu kan du börja nästa dag utan stress.

Fordonsstatus för din ID. 

Med We Connect ID. -appen kan du kontrollera laddningsstatusen och räckvidden för din elbil. Är du osäker på om dörrarna är stängda och rutorna är uppe eller om ljuset i ID. är avstängt? Även det tar du enkelt reda på från soffan med hjälp av appen. Det känns tryggt.

Vy av bakdelen av en grå VW ID.5, i förgrunden använder en kvinna en smartphone
6,3,4
6.
Elförbrukning i kWh/100 km: blandad körning 18,4–16,1; CO2-utsläpp i g/km: blandad körning 0. För bilen finns endast förbruknings- och utsläppsvärden enligt WTLP och inte enligt NEDC. Räckvidd: blandad körning 480–544 km. Förbrukning och koldioxidutsläpp beror på bilens utrustning.
En liggande kvinna tittar leende på en smartphone.

Parkeringsposition för din ID. 

Har du parkerat i en ny stad eller på en stor parkeringsplats och glömt exakt var din bil står? Med We Connect behöver du inte leta längre. We Connect ID. -appen kommer ihåg den senaste positionen för din ID. och kan ta dig direkt dit. På så sätt kan du slippa en del omvägar.

Temperaturinformation för din ID. 

Låga utetemperaturer kan påverka batteriets prestanda. We Connect ID.-appen skickar en rekommendation om att förvärma det@DIS_VX71] eller ladda batteriet om väderprognosen där du är och laddningsstatusen blir kritiska. Du får också tips om att ställa in en ivägkörningstid eller att ladda din ID. för att förebygga en köldbetingad begränsning av räckvidden.

En man i ett vinterlandskap tittar på en smartphone
En man med en smartphone i handen står vid fönstret, i bakgrunden står en blå VW ID.4

Ladda med din ID. 

We Connect ID. Appen förvandlar din smartphone till en fjärrkontroll som du kan använda för att bekvämt börja och sluta ladda. Dessutom har du koll på återstående laddningstid, aktuell räckvidd och laddningsstatus för din elbil – även om du inte sitter i den för tillfället.

Digital instruktionsbok i din ID. 

Nu kan du enkelt ta fram viktig information om användning i den digitala instruktionsboken för din ID. Därför kan du snabbt få svar på dina frågor om funktioner, onlinetjänster och förarstödsystem på din elbil. Du behöver inte aktivera We Connect för att kunna börja använda den, men det krävs för att kunna ta emot uppdateringar via infotainmentsystemet.

Infotainmentsystemet i en ID.5. På skärmen syns den digitala instruktionsboken

Villkor från Volkswagen

1.
För att kunna använda We Connect- och We Connect Plus-tjänsterna för ID.-familjen behöver du ett Volkswagen ID-användarkonto och du måste logga in på We Connect/We Connect Plus med ditt användarnamn och lösenord. Dessutom måste du ingå ett separat We Connect-/We Connect Plus-avtal med Volkswagen AG online. Giltighetsperioden för avtalet för We Connect för ID.-familjen är inte begränsat till tre år. We Connect Plus är initialt begränsat till en giltighetsperiod om tre år och kan därefter förlängas mot en avgift. Efter överlämnandet av fordonet har du 90 dagar på dig att registrera fordonet på myvolkswagen.net eller via We Connect ID.-appen (tillgänglig i App Store och Google Play Store) för att kunna använda tjänsterna från We Connect Plus under hela den avtalade kostnadsfria giltighetsperioden. Vid en registrering senare förkortas den kostnadsfria perioden. Vissa mobila onlinetjänster i We Connect/We Connect Plus kan endast användas via We Connect ID.-appen. För att använda den kostnadsfria appen behöver du en smartphone med lämpligt iOS- eller Android-operativsystem och ett SIM-kort med datamöjlighet och ett mobilabonnemang (befintligt eller separat) med din mobiloperatör. Att ta emot datapaket från internet kan leda till ytterligare kostnader (t.ex. avgifter för roaming), beroende på ditt mobiltelefonabonnemang, i synnerhet vid användning utomlands.De mobila onlinetjänsterna är tillgängliga under den överenskomna avtalsperioden och dess innehåll kan komma att ändras under avtalsperioden. Vilka tjänster som ingår i paketen We Connect och We Connect Plus kan variera från land till land. Tillgängligheten är också beroende av fordonsmodell, utrustning och installerad mjukvaruversion. Detta gäller även för tjänster från tredjepartsleverantörer. Ytterligare information finns på www.connect.volkswagen-we.com och hos ditt Volkswagen-ombud. Observera dessutom de aktuella allmänna affärsvillkoren för de digitala tjänsterna för ID.-familjen.
3.
Fastställda värden enligt den globalt harmoniserade mätmetoden för personbilar och lätta nyttofordon (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, WLTP). Räckviddsspannet för en modells utrustningsvarianter framgår av mätningar med chassidynamometer. Den faktiska räckvidden avviker i praktiken beroende på körstil, hastighet, användning av komfort-/kringutrustning, yttertemperatur, antal passagerare/last och topografi.
4.

Angivna förbruknings- och utsläppsvärden har uppmätts i enlighet med lagstadgade mätmetoder. 1 januari 2022 ersatte WLTP-testcykeln helt NEDC-testcykeln vilket innebär att för fordon med typgodkännande efter detta datum saknas NEDC-värden.

Uppgifterna avser inte ett separat fordon och utgör inte en del av erbjudandet, utan anges endast för att möjliggöra en jämförelse mellan olika fordonstyper. Extrautrustning och valda tillbehör (påbyggnader, däckdimensioner osv.) kan ändra relevanta fordonsparametrar såsom vikt, rullmotstånd och aerodynamik och därmed vid sidan om väderlek, trafikförhållanden och individuellt körbeteende påverka bränsleförbrukning, elförbrukning, CO₂-utsläpp och fordons körprestanda. På grund av de mer realistiska testvillkoren blir värden på bränsleförbrukning och CO₂-utsläpp uppmätta enligt WLTP i många fall högre än de som uppmätts enligt NEDC. Detta kan leda till motsvarande ändringar av fordonens beskattning fr.o.m. 1 september 2018. Mer information om skillnaderna mellan WLTP och NEDC finns på https://www.volkswagen.se/sv/om-volkswagen/wltp.html.

Mer information om den officiella bränsleförbrukningen och officiella, specifika CO₂-utsläpp för nya personbilar finns i ”Guide för bränsleförbrukning, CO₂-utsläpp och strömförbrukning på nya personbilar” som finns att få gratis på alla försäljningsställen och hos DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, D-73760 Ostfildern, Tyskland eller på www.dat.de/co2.

5.
Tillgängligheten beror på installerad mjukvaruversion. Ytterligare information får du hos din Volkswagen-partner eller hos Volkswagen kundservice.
  • Bilden kan avvika från svensk standard.