Detaljerad vy av en man som håller en smartphone i båda händerna. På displayen syns We Connect ID.- appen
1,3

En överblick över ID. 
Håller dig informerad.

2.
ID.4 Pro Performance: Elförbrukning i kWh/100 km: blandad körning 16,0–14,8; CO₂-utsläpp i g/km: blandad körning 0; effektivitetsklass: A+++. ID.4 Pro Performance 4MOTION: Elförbrukning i kWh/100 km: blandad körning 17,2–15,7; CO₂-utsläpp i g/km: blandad körning 0; effektivitetsklass: A+++.

En överblick över ID. 
Håller dig informerad.

När du har kommit hem för dagen undrar du kanske om din elbil är tillräckligt laddad för nästa morgons färd. Den frågan kan du  enkelt få svar på genom att titta på din smartphone. Där du kan kontrollera status för batteriet, dörrarna och ljuset på din ID. När temperaturen sjunker sent på kvällen får du i god tid en påminnelse om att förvärma batteriet4. Nu kan du börja nästa dag utan stress.

Fordonsstatus för din ID. 

Med We Connect ID. -appen kan du kontrollera laddningsstatusen och räckvidden för din elbil. Är du osäker på om dörrarna är stängda och rutorna är uppe eller om ljuset i ID. är avstängt? Även det tar du enkelt reda på från soffan med hjälp av appen. Det känns tryggt.

Vy av bakdelen av en grå VW ID.5, i förgrunden använder en kvinna en smartphone
En liggande kvinna tittar leende på en smartphone.

Parkeringsposition för din ID. 

Har du parkerat i en ny stad eller på en stor parkeringsplats och glömt exakt var din bil står? Med We Connect behöver du inte leta längre. We Connect ID. -appen kommer ihåg den senaste positionen för din ID. och kan ta dig direkt dit. På så sätt kan du slippa en del omvägar.

Temperaturinformation för din ID. 

Låga utetemperaturer kan påverka batteriets prestanda. We Connect ID.-appen skickar en rekommendation om att förvärma det@DIS_VX71] eller ladda batteriet om väderprognosen där du är och laddningsstatusen blir kritiska. Du får också tips om att ställa in en ivägkörningstid eller att ladda din ID. för att förebygga en köldbetingad begränsning av räckvidden.

En man i ett vinterlandskap tittar på en smartphone
En man med en smartphone i handen står vid fönstret, i bakgrunden står en blå VW ID.4

Ladda med din ID. 

We Connect ID. Appen förvandlar din smartphone till en fjärrkontroll som du kan använda för att bekvämt börja och sluta ladda. Dessutom har du koll på återstående laddningstid, aktuell räckvidd och laddningsstatus för din elbil – även om du inte sitter i den för tillfället.

Digital instruktionsbok i din ID. 

Nu kan du enkelt ta fram viktig information om användning i den digitala instruktionsboken för din ID. Därför kan du snabbt få svar på dina frågor om funktioner, onlinetjänster och förarstödsystem på din elbil. Du behöver inte aktivera We Connect för att kunna börja använda den, men det krävs för att kunna ta emot uppdateringar via infotainmentsystemet.

Infotainmentsystemet i en ID.5. På skärmen syns den digitala instruktionsboken
5
5.
ID.5 Pro: Elförbrukning i kWh/100 km: blandad körning 15,9–14,6; CO₂-utsläpp i g/km: blandad körning 0; effektivitetsklass: A+++. ID.5 Pro Performance: Elförbrukning i kWh/100 km: blandad körning 15,9–14,6; CO₂-utsläpp i g/km: blandad körning 0; effektivitetsklass: A+++.

Detta kan också intressera dig

Ta de digitala möjligheterna i din ID. -modell till en ny nivå.

Dra nytta av We Connect för din ID. för att få intelligent stöd i vardagen.

Detta kan också intressera dig

Villkor från Volkswagen

1.
För att kunna använda We Connect- och We Connect Plus-tjänsterna för ID.-familjen behöver du ett Volkswagen ID-användarkonto och du måste logga in på We Connect/We Connect Plus med ditt användarnamn och lösenord. Dessutom måste du ingå ett separat We Connect-/We Connect Plus-avtal med Volkswagen AG online. Giltighetsperioden för avtalet för We Connect för ID.-familjen är inte begränsat till tre år. We Connect Plus är initialt begränsat till en giltighetsperiod om tre år och kan därefter förlängas mot en avgift. Efter överlämnandet av fordonet har du 90 dagar på dig att registrera fordonet på myvolkswagen.net eller via We Connect ID.-appen (tillgänglig i App Store och Google Play Store) för att kunna använda tjänsterna från We Connect Plus under hela den avtalade kostnadsfria giltighetsperioden. Vid en registrering senare förkortas den kostnadsfria perioden. Vissa mobila onlinetjänster i We Connect/We Connect Plus kan endast användas via We Connect ID.-appen. För att använda den kostnadsfria appen behöver du en smartphone med lämpligt iOS- eller Android-operativsystem och ett SIM-kort med datamöjlighet och ett mobilabonnemang (befintligt eller separat) med din mobiloperatör. Att ta emot datapaket från internet kan leda till ytterligare kostnader (t.ex. avgifter för roaming), beroende på ditt mobiltelefonabonnemang, i synnerhet vid användning utomlands.De mobila onlinetjänsterna är tillgängliga under den överenskomna avtalsperioden och dess innehåll kan komma att ändras under avtalsperioden. Vilka tjänster som ingår i paketen We Connect och We Connect Plus kan variera från land till land. Tillgängligheten är också beroende av fordonsmodell, utrustning och installerad mjukvaruversion. Detta gäller även för tjänster från tredjepartsleverantörer. Ytterligare information finns på www.connect.volkswagen-we.com och hos ditt Volkswagen-ombud. Observera dessutom de aktuella allmänna affärsvillkoren för de digitala tjänsterna för ID.-familjen.
3.

Angivna förbruknings- och utsläppsvärden har uppmätts i enlighet med lagstadgade rutiner. Sedan den 1 september 2017 blir vissa nya bilar typgodkända i enlighet med WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure) som är en mer realistisk testmetod för att mäta bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp. Från och med den 1 september 2018 kommer WLTP successivt ersätta den nya Europeiska körcykeln (NEDC). På grund av de mer realistiska testvillkoren så är värden för bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp uppmätta enligt WLTP i många fall högre än de som uppmätts utifrån NEDC. Detta kan leda till motsvarande ändringar i fordonsbeskattning fr.o.m. 1 september 2018. Mer information om skillnaderna mellan WLTP och NEDC finns på https://www.volkswagen.se/sv/om-volkswagen/wltp.html.

Det är för närvarande fortfarande obligatoriskt att rapportera NEDC-värden. När det handlar om nya bilar som har ett typgodkännande enligt WLTP beräknas NEDC-värdena med hjälp av WLTP-värdena. Det är frivilligt att ange WLTP-värdena fram tills de är obligatoriska. Om NEDC-värden anges som intervall så hänvisar de inte till ett enskilt fordon och ingår inte i erbjudandet. De används då bara som jämförelse mellan olika fordonstyper. Ytterligare utrustning och tillbehör (tillbehör, däckstorlek, etc.) kan ändra och påverka relevanta fordonsparametrar, t.ex. vikt, rullmotstånd och aerodynamik, och vid sidan av väder- och trafikförhållanden och individuellt körbeteende påverka bränsleförbrukning, strömförbrukning, CO₂-utsläpp och fordons körprestanda. Mer information om den officiella bränsleförbrukningen och officiella, specifika CO₂-utsläpp för nya personbilar finns i ”Guide för bränsleförbrukning, CO₂-utsläpp och strömförbrukning på nya personbilar” som finns att få gratis på alla försäljningsställen och hos DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen, Tyskland (www.dat.de/co2). Effektivitetsklasser bedömer fordon utifrån CO2-utsläpp med hänsyn till fordonets tjänstevikt. Fordon som motsvarar genomsnittet märks med D. Fordon som är bättre än det aktuella genomsnittet märks med A+++, A++, A+, A, B eller C. Fordon som är sämre än genomsnittet beskrivs med E, F eller G. Uppgifterna som lämnas här avser EG-typgodkännandet för respektive modell och dess standardutrustning enligt direktiv 2007/46/EG. Extrautrustning som du väljer i samband med konfigurationen kan leda till att din konfigurerade modell, på grund av den valda utrustningen, motsvarar en annan godkänd typ än vad som vore fallet utan den valda extrautrustningen. Detta kan medföra avvikande uppgifter för din konfigurerade modell. De CO2-värden som anges är värden som har identifierats inom ramen för fordonets typgodkännande.

4.
Tillgängligheten är beroende av fordonsmodell, utrustning och installerad mjukvaruversion. Ytterligare information får du hos din Volkswagen-partner eller hos Volkswagen kundservice.
  • Bilden kan avvika från svensk standard.