2.3.47.2, 2017-10-10 18:26:25

Dataskyddsförordningen och vår hantering av personuppgifter.

Dataskyddsförordningen, eller GDPR (General Data Protection Regulation), är en ny EU-gemensam förordning som börjar gälla i hela EU från och med den 25 maj 2018. GDPR ersätter den svenska Personuppgiftslagen (PuL) och är utformad för att stärka den enskildes rättigheter.

De personuppgifter som vi hämtar in om dig är nödvändiga för att vi bl.a. ska kunna hantera dig som kund, fullgöra våra avtalsförpliktelser och tillhandahålla våra tjänster.

Uppgifterna kan också komma att användas för marknadsföring genom till exempel brev, mail eller sms. Vi delar även personuppgifter till bolag som vi samarbetar med. Personuppgifter lagras inte längre än nödvändigt.

Mer information om hur vi hanterar dina personuppgifter hittar du via nedanstående länkar.

Vad är cookies?

En cookie är en liten textfil som sparas ned till din enhet när du besöker en hemsida. Cookien tillåter hemsidan att känna igen din enhet och komma ihåg om du har besökt hemsidan tidigare. Cookies används till att ge dig som besökare en bättre upplevelse av webbplatsen, de används även för att ge dig tillgång till olika funktioner.

I en cookie är det möjligt att se/följa en användares surfande och vi använder cookies för att administrera och anpassa dina besök i våra onlinetjänster samt erbjuda tillgång till särskilt utvalda delar i våra onlinetjänster. Du kan läsa mer om de olika typerna av cookies som vi använder på hemsidan i de andra flikarna på denna sidan.

För att få reda på mer om cookies, inklusive hur du kan se vilka cookies som har placerats på din enhet och hur du kan hantera och ta bort dem, besök www.allaboutcookies.org eller http://www.minacookies.se/

Våra cookies
  • Vi använder cookies för att förbättra din Volkswagen online upplevelse.
  • Cookies hjälper oss samla in information om hur besökare använder vår websida och hur de rör sig på hemsidan. De hjälper oss också att kunna föra statistik över antalet besökare.
  • Cookies används för vissa funktioner som förbättrar våra webbsidor för användaren eller ger oss statistik om användandet av sajten.
  • Vi sparar ingen personlig information via cookies. Statistiken kan inte kopplas ihop med en person. Vi använder alltid cookie information på ett ansvarsfullt sätt.
  • Vårt mål är att kontinuerligt förbättra din Volkswagen online upplevelse. Cookies hjälper vår websida att fungera bättre och mer effektivt. För att få reda på mer om cookies, inklusive hur du kan se vilka cookies som har placerats på din enhet och hur du kan hantera och ta bort dem, besök www.allaboutcookies.org eller www.minacookies.se
Tredjeparts cookies
  • Tredjeparts cookies kan komma från partners som tillhandahåller funktionella webbverktyg för vår hemsida, andra hemsidor där vi annonserar och från sociala nätverk.
  • Tredjepartscookies kommer ofta från annonser på den webbplats användaren har anropat.
    Annonserna i sin tur hämtas då från en extern webbplats. Tredjepartscookies sätts också av webbanalys- och trafikmätningsleverantörer som webbplatsen anlitar för att låta oberoende företag mäta och utvärdera besökarna. Mätningarna används för att kunna validera webbplatsens uppgifter till annonsörerna på antalet besökare, storleken på trafik, nådda målgrupper och kampanjutfall.

Exempel på tredjeparts cookies:

  • Delning via sociala nätverk: Om du delar innehåll från vår hemsida i sociala nätverk, t.ex. Facebook och Twitter, så kan du komma att få cookies från dessa webbsidor.
  • Annonsering: Från tid till annan annonserar vi på andra webbsidor. Dessa annonser använder tredjepartscookies för att skräddarsy och visa annonser som är relevanta för dig.
  • För att få reda på mer om cookies, inklusive hur du kan se vilka cookies som har placerats på din enhet och hur du kan hantera och ta bort dem, besök www.allaboutcookies.org eller http://www.minacookies.se/

Dessa script kan finnas på vår webbplats och eller på våra kampanjsidor.

Adform

Adform använder cookies för att samla in information om besök på annonsörens webbplats samt samlar in information om du har besökt webbplatsen samt information om du har sett annonser från annonsören. Den insamlade informationen kan användas för att utvärdera annonskampanjens prestanda samt leverera beteendemässig annonsering, t.ex. visa annonser i en sekvens, visa särskilda produkter som svar på intresse som visas på webbplatsen, visa annonser baserat på statistiska sannolikheter eller bestämma om en annons ska visas över huvud taget, baserat på svar på ovanstående tekniker.

Mer information finner du här: https://site.adform.com/privacy-policy-opt-out/

Google Analytics

Google Analytics använder cookies för att samla in information om besök på webbplatsen. Den insamlade informationen kan användas för att utvärdera och analysera statistik om besökarna på webbplatsen samt visa särskilt innehåll för vissa besökare.

Sizmek

Sizmek’s teknik använder cookies, enhetsidentifierare och liknande teknik (som pixlar och statistiska enhetsidentifierare) för att samla information om din webbläsare eller enhet, de webbplatser som har besökts, annonserna på webbplatserna, interaktioner med dessa annonser och, om så är fallet, enhetens geografiska läge ("beteendeinformation"). Detta görs i samband med att vi tillhandahåller våra kunder med tjänster för annonshantering och kampanjhantering samt för att hjälpa våra kunder att avgöra vilken annons som är lämplig att levereras till dig.

Mer information finner du här: https://www.sizmek.com/privacy-policy/  och här: https://www.sizmek.com/privacy-policy/#options.

SmartSignals

SmartSignals använder cookies för att utnyttja ett unikt ID som möjliggör identifiering av anonyma användare över olika sessioner och spåra vissa aktiviteter på kundens webbplats. Denna information kan användas för anonym profilering och hjälper till att presentera relevant information för användaren.