Teknik och utveckling

En grundmodul, många modeller.

Oavsett om det är i en stadsbil, SUV eller rymlig sjusitsig minibuss erbjuder den nya  MEB-plattformen allt du kan önska av framtidens elektriska rörelsefrihet. Plattformen är utvecklad specifikt för elbilar. För dig betyder det mer utrymme, mer variationsmöjligheter, längre räckvidd, mer komfort, mer bekvämlighet och mer körupplevelse. Helt enkelt en ny sorts rörelsefrihet.

Elbilsplattformen MEB

Mer plats för dig.

Volkswagen har tänkt helt nytt från grunden när det gäller eldriven rörelsefrihet. I och med att förbränningsmotor, växellåda, kardantunnel, bränsletank, avgassystem och mycket mer inte längre behövs, får du större utrymme – och våra designers och utvecklingsingenjörer har fått större frihet. Det resulterar i att hjulbasen blir längre, överhängen fram och bak minimeras och att de små elmotorerna sitter direkt på drivaxlarna. Det ger en mer dynamisk look, och viktigare: det är en perfekt grund för varje bilmodell, från småbil till minibuss. Och det ger dig en helt ny känsla av utrymme och rymd – för dig själv, för dina passagerare och för bagaget.

Ett perfekt kraftsystem.

Hjärtat i ID.-familjen är det snabbladdande batterisystemet. Det är integrerat och skyddat i bilens bottenplatta för att spara vikt. Det betyder också en låg tyngdpunkt och jämn viktfördelning, så du kan njuta av en exceptionellt välbalanserad körupplevelse.

Batteriet kan anpassas utfrån dina behov.

Om du till exempel inte är så intresserad av lång räckvidd eftersom du mest kör korta sträckor, räcker ett mindre batteri. Det sänker också bilens pris. Om du å andra sidan behöver mycket energi för långdistanskörningar, kan du välja ett större batteri i bilen.   

Olika modeller baserade på MEB

Anmäl dig nu för att hålla dig uppdaterad

Få uppdateringar om vår satsning på elbilar.

Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare

För att få en bättre upplevelse kan du använda Chrome eller Firefox..