2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51
Car-Net: Tjänster och funktioner.

Car-Net.

Volkswagens mobila onlinetjänster.

Car-Net är paraplybegreppet för Volkswagens mobila onlinetjänster och innehåller i dag Guide & Inform, App Connect och Service & Security med e-remote. Innehållet i Car-Net utvecklas fortlöpande med nya tjänster och funktioner för att möta dina behov.    

Guide & Inform

Guide & Inform innehåller onlinetjänster som ger dig en bättre navigations- och infotainmentupplevelse och erbjuds i kombination med tillvalen Discover Pro eller Discover Media.

Med Guide & Inform håller du dig uppdaterad under körningen. Du kan till exempel få just de nyheter du är intresserad av, du kan söka efter platser och resmål i området du befinner dig i samt få relevant och uppdaterad trafikinformation i realtid.

App-Connect

App-connect kan spegla en rad appar från din mobil till bilens infotainmentsystem vilket gör det möjligt för dig att på ett enkelt sätt styra din smartphone från bilen.

Med Car-Net App-Connect kan du under resan enkelt använda olika appar som du har på din smartphone. Du kan se och använda apparna på infotainmentsystemets pekskärm, i ditt synfält. För att du inte ska distraheras i din körning, är det endast certifierade appar som kan öppnas under färd. Volkswagen har i dag stöd för tre funktionsrika smartphone-gränssnitt: MirrorLink™, Android Auto™ från Google och CarPlay™ från Apple.

e-remote

Med Car-Net e-remote får du enkelt tillgång till de viktigaste funktionerna i din eldrivna Volkswagen - antingen direkt från din dator, surfplatta eller från din smartphone via appen Car-Net e-remote. Nu kan du inte bara hålla kontakten med familj och vänner genom din smartphone utan också med din elbil.

Låste jag bilen? Vad har batteriet för laddningsnivå nu? Var ställde jag bilen? Appen Car-Net e-Remote ger dig enkelt svar på dessa och många andra frågor. Med Car-Net e-remote kan du dessutom använda din smartphone som fjärrkontroll. Tjänsten ”Air Conditioning” kan t.ex. informera dig om den aktuella utomhustemperaturen och låter dig också förprogrammera klimatanläggningen så att kupén håller just den temperatur du vill ha redan när det är dags för avfärd. Med hjälp av ”Battery Management” kan du bekvämt starta och avbryta laddningen direkt från din favoritfåtölj där hemma och likaså se hur lång bilens räckvidd är för tillfället. Tjänsten ”Last Parking Position” är inte bara ett bra stöd för minnet utan kan om det behövs också vägleda dig tillbaka till den plats där bilen står parkerad.

Security & Service

Med Car-Net Security & Service kan du känna dig ännu tryggare på vägen då du kan få hjälp både i vardagen och i kritiska situationer. Tjänsten (tillval) förser dig med information och ger dig direktkontakt med Volkswagens kundcenter.

Tjänsterna i Car-Net Security & Service ger dig som förare möjlighet att få hjälp ute på vägarna i en mängd olika situationer. Bland annat får du tillgång till viktiga fordonsfunktioner och kombinerar säkerhet och transparens för att erbjuda dig ännu bättre komfort. ”Boka service”, ”Automatiskt meddelande vid olycka”, ”Vägassistanssamtal”, ”Billarm online” är exempel på personliga tjänster som hjälper dig i olika situationer och tillhandahåller den information du behöver.

Om systemet till exempel registrerar en olycka upprättar det automatiskt kontakt mellan bilen och Volkswagens servicecenter. Beroende på situationen kan det också överföra relevant information om bland annat antal passagerare i bilen och var bilen befinner sig.

Dessutom erbjuder “Security & Service” funktioner som onlineövervakning av “Dörrar och Ljus” samt information om “Parkeringsposition” (via smartphone eller webbportal).